Zo creëer je een vrolijke lentelook voor het voorjaar

De dagen worden steeds langer en warmer wanneer de lente weer in aantocht is. De frisse geuren van de natuur en warme zonnestralen tijdens een heerlijke wandeling door de stad laten de lentekriebels helemaal naar boven komen. Maar de vraag is, hoe maak je de beste lentelook voor deze fijne tijd van het jaar? In dit blog vind je de leukste tips om met een nieuwe outfit te stralen deze lente.

Ga voor vrolijke lentekleuren

Om de ultieme lentelook te creëren, is het van belang dat je rekening houdt met de kleuren die je draagt. We raden je aan om binnen je outfit rekening te houden met het contrast van felle en aardse kleuren. Felle kleuren laten je outfit eruit springen, terwijl aardse kleuren zorgen voor een rustiger gevoel. Een mix tussen beide maakt je outfit fleurig, maar niet overdreven. Combineer lichte en felle tinten met elkaar!

Werk met laagjes

De kunst van het combineren in de lente is werken met verschillende laagjes. Is het ’s ochtends nog wat fris? Kies dan voor een lekker luchtig vestje voor over je jurkje of top. Stijgen de temperaturen in de middag? Dan kun je het vestje gemakkelijk uitdoen en je huid laten genieten van de warme zonnestralen.

Luchtige jurkjes met leuke accenten

Jurkjes zijn een hartstikke goede manier voor een fleurige lentelook. Ze geven je direct een warme uitstraling. Maak je outfit uniek door leuke accenten toe te voegen. Een paar leuke oorbellen, een ketting of misschien wel een hoedje. Mix and match.

Of kies bijvoorbeeld eens voor stoere boots onder een jurkje, een brede, opvallende riem om extra accenten te leggen op je outfit. Kortom: wees lekker creatief deze lente en laat je look spreken.

Combineer rokjes en topjes

Ook leuk voor de lente is een rokje met een topje. Jasje eroverheen, of niet, en klaar! De truc hierin is om te zorgen dat je een combinatie maakt met lentekleuren die elkaar complementeren en zorgen voor een mooie, gebalanceerde look. Denk eens aan een leuk spijkerrokje met een fleurig, groen shirt.

Maak je look af met accessoires

Zonder leuke accessoires is je lentelook natuurlijk niet af. Een leuk bruin schoudertasje samen met een paar stijlvolle oorbellen is perfect in de lente. Je wilt de focus toch houden op het contrast tussen je kledingstukken. Dus kies accessoires die ertussenin zitten en je bent klaar voor de lente!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie?

Heb je nog vragen over hoe jij de ideale lentelook kan creëren? We helpen je graag verder in onze winkels in Harderwijk en Zwolle. We beantwoorden al je vragen over onze producten en geven je graag advies om je te helpen een leuke outfit of garderobe samen te stellen met heerlijke lentekleuren. Je kunt natuurlijk ook bellen naar 06 23 61 19 77 of een mailtje sturen naar info@trendzharderwijk.nl. We komen zo snel mogelijk bij je terug.